Doprava zadarmo s Packetou nad 59.99 €
Pošta 4.49 SPS 4.99 Kuriér GLS 3.99 Zberné miesto GLS 2.99 Packeta kurýr 4.99 Packeta 2.99 SPS Parcel Shop 2.99

Libristo darovalo Vsetínu novú knihobudku!

Martin Pavlík 15. september 2022

Verná kópia ikonickej anglickej telefónnej búdky plná zaujímavého čítania v najrôznejších jazykoch. Taká je nová knihobudka, ktorá stojí pri bočnom vchode do Masarykovho gymnázia Vsetín. Slávnostné otvorenie prebehlo vo štvrtok 15. septembra za účasti zástupkyne starostky mesta Simony Hlaváčovej a riaditeľa školy Martina Metelku.

Knihobudky fungujú ako bezplatné verejné knižnice, z ktorých si ľudia môžu knižky brať, požičiavať, vymieňať či venovať. Tú u vsetínskeho gymnázia nechal vyrobiť prevádzkovateľ internetových kníhkupectva spoločnosť Libristo Media s. r. o. Vsetín. Má podobu ikonickej britskej telefónnej búdky, čím odkazuje na angličtinu, ktorá je jedným z hlavných jazykov ponuky spoločnosti. Tá bude knihobudku pravidelne zásobovať tituly v rôznych jazykoch, ktoré už nie sú vhodné do predaja. Tým chce nielen podporiť verejnosť v čítaní, ale zároveň naplniť svoju politiku zameranú na ohľaduplnosť k našej planéte.

„Veríme, že táto búdka príde vhod všetkým vášnivým čitateľom nielen z radov študentov miestneho gymnázia, ale aj študentom cudzích jazykov z ostatných škôl a verejnosti každého veku. Blízky park pozýva k príjemnému posedeniu pri knihe,“ uviedla konateľka spoločnosti Libristo Media Eva Kavinová.

Riaditeľ Masarykovho gymnázia Vsetín Martin Metelka k jej slovám dodal: „Služba zaujímavým a pútavým spôsobom rozširuje príležitosti našich študentov na čítanie knižných titulov v origináli a navyše ich to posúva v pohľade na recykláciu a spoločenskú zodpovednosť.“

Spolu ním prestrihla pásku pri slávnostnom sprevádzkovaní knihobudky aj zástupkyňa starostu Vsetína Simona Hlaváčová. Celú ceremóniu pritom sprevádzal vytrvalý dážď. „Počasie nám vyšlo vskutku anglické, ale má to peknú symboliku. Ja by som sa chcela v mene mesta poďakovať za tento vydarený počin a verím, že bude knihobudka slúžiť k spokojnosti našich spoluobčanov,“ vyhlásila Hlaváčová.


Spoločnosť Libristo Media je na trhu už 14 rokov a je expertom v ponuke kníh všetkých žánrov, ktoré ponúka cez knižné e-shopy po celej Európe. Dnes obsluhuje viac ako milión zákazníkov ročne. Sústredí sa na kompletnú ponuku zahraničnej literatúry v hlavných svetových jazykoch – angličtine, nemčine, španielčine, francúzštine, alebo taliančine. Ponúka však aj tituly v ďalších 30 jazykoch a obzvlášť v miestnom jazyku krajín, kde pôsobí – v Českej republike, Slovensku, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvátsku a Bulharsku.

Cieľom spoločnosti je ponúkať knihy z celého sveta na jednom mieste, za jedno poštovné a umožniť zákazníkovi vždy nájsť knihu, ktorú hľadá.

Prihlásenie

Prihláste sa k svojmu účtu. Ešte nemáte Libristo účet? Vytvorte si ho teraz!

 
povinné
povinné

Nemáte účet? Získajte výhody Libristo účtu!

Vďaka Libristo účtu budete mať všetko pod kontrolou.

Vytvoriť Libristo účet